מג'דרה קיצית ועשירה מלווה עם סלט וקרם טחינה.
אני מאוד אוהב את השילוש המשובח של מג'דרה, סלט ויוגורט (או טחינה). זו צלחת שגדלנו עליה, פעם בשבוע, בעיקר בקיץ. זו היתה ארוחת צהריים או ערב שהיינו מתענגים עליה - היינו, ולמעשה עודנו.
2 צפייה בגלריה
מג'דרה אליפות
מג'דרה אליפות
מג'דרה אליפות
(צילום פרטי)
אני מאוד אוהב את המג'דרה הפשוטה של אורז ועדשים ירוקות או חומות, אלא שפתאום התחשק לי לשדרג ולהעשיר אותה, ולכן החלטתי להכין 'מ'גדרה אליפות' עם עושר קטניות ואורז בר ובצל מטוגן, שמוסיפים בהגשה לצד סלט קצוץ דק וטחינה מועשרת ביוגורט.
קראו גם:
שילוב משביע, מושקע, בריא. סוג של חגיגה קטנה ומפנקת.

מג'דרה אליפות

3 כוסות אורז בסמטי שטוף ומסונן
חצי כוס עדשים ירוקות
חצי כוס עדשים כתומות
חצי כוס עדשים שחורות
כוס אורז בר
2 בצלים יבשים, קצוצים דק
4 שיני שום פרוסות
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
חצי כפית שטוחה כמון
3 כפיות מלח
4 כוסות וחצי מים רותחים
מעט שמן לטיגון
להגשה:
4 בצלים חצויים ופרוסים, מטוגנים בנפרד
2 צפייה בגלריה
הגרסה המושקעת והמשודרגת לארוחה קיצית בריאה
הגרסה המושקעת והמשודרגת לארוחה קיצית בריאה
הגרסה המושקעת והמשודרגת לארוחה קיצית בריאה
(צילום פרטי)
ההכנה:
מתחילים בהכנה מראש של כל סוגי העדשים, כולל האורז בר, כל סוג לחוד. תחילה משרים עם הרבה מים במשך שעה לפחות, מבשלים עד ריכוך קל ומסננים. כדאי להשקיע בתהליך הזה.
זה נשמע מייגע, אבל זה פשוט ומהיר מכפי שזה נשמע. ומפה זה כבר רץ בפשטות.
את העדשים הכתומות כדאי להרתיח דקתיים ממש כדי לשמור על הצבע הנהדר שלהן. האמיצים יכולים לוותר על הריכוך בהרתחה. יוצא אל דנטה חביב, שמוסיף למשחק הכללי.
מחממים שמן במחבת ומטגנים כ־5-4 בצלים חצויים ופרוסים עד לזהוב כהה, מעבירים למסננת ומניחים בצד. חשוב להיפטר מהשמן. עוברים להכנת המג'דרה.
במחבת גדולה ועמוקה או בסיר רחב מטגנים את הבצל עד זהוב, מוסיפים את השום ומטגנים יחד עוד כמה דקות, מוסיפים את כל סוגי העדשים המרוככים ומסוננים, כולל האורז בר, ומטגנים יחד כחמש דקות, מוסיפים את האורז השטוף והמסונן, מתבלים ומערבבים יחד בעדינות.
מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה עדינה עד לספיגת הנוזלים, מעבירים לאש נמוכה מאוד לעוד 25 דקות.
בהגשה מוסיפים את הבצל המטוגן והמסונן משמן. אפשר להוסיף למחבת מעל הכל או בעת ההגשה לכל מנה בנפרד.

טחינה מועשרת ביוגורט

3 כפות טחינה גולמית
גביע יוגורט, איזה שאוהבים
שן שום כתושה
מעט מלח
2-1 כפות חומץ
מעט מים קרים לדילול
ההכנה:
מערבבים את החומרים עד לקבלת תערובת קרמית אחידה. עם המים כדאי לשחק בשלבים. אפשר להוסיף 3-2 קוביות קרח עד להגשה. הקרירות עושה טוב לתוצאה הסופית.

סלט קצוץ פשוט

עגבניות
מלפפונים
בצל
פטרוזיליה
מיץ לימון
שמן זית
מלח
אפשר ומומלץ להוסיף גם פלפל חריף ירוק פרוס דק
ההכנה:
סלט קצוץ דק, מערבבים את כל החומרים יחד, מתבלים בסמוך להגשה.