קיץ זה זמן לבישולים קלילים על הבטן, וגם על ההכנה, כי בינינו, למי יש זמן להתעסק בבישולים ארוכים ומי יכול להיות במטבח יותר מחצי שעה בלי להתאדות לנצח?
אז השבוע קיבלתי בארגז השבועי ממשק בן צבי גם דלורית מהממת ועבת צוואר וגם טימין לימוני ומלא ניחוח, שפשוט הייתי חייבת לשדך יחד.
החלטתי להכין מהם רוטב קרמי ומשגע ולהגיש אותו על "ספגטי" מזוקיני חתוך בספירולייזר.
קראו גם:
יצאה מנה קלה ומהירה להכנה, צבעונית וטעימה באופן שהפתיע אפילו אותי.
ובפן הבריאותי - הדלורית ויתר הירקות הכתומים מכילים חומרים שעוזרים לנו להתמודד עם קרינת השמש. לא סתם הם קיימים בשפע בקיץ.
ספגטי-זוקיני עם דלורית, כרישה וחלב קוקוס
מה צריך?
דלורית גדולה קלופה וחתוכה לקוביות
כרשה גדולה חתוכה לחצאי טבעות
זוקיני גדול חתוך בספירולייזר
חופן עלי טימין לימוני
1/3 כפית כורכום
1 כפית מלח
250 מ"ל (ספל) חלב קוקוס ללא תוספות
שמן זית
מה עושים?
מחממים מחבת עם שמן זית
מטגנים את הכרשה
מוסיפים את קוביות הדלורית, הטימין והתבלינים ומערבבים
מוסיפים את חלב הקוקוס
מביאים לרתיחה, מנמיכים, מכסים, מבשלים עד לרמת הריכוך שאתם אוהבים את הדלורית (כרבע שעה)
מגישים על "ספגטי" הזוקיני
ואוכלים בתיאבון.
ההנאה מובטחת.
ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק