השבוע מתכון למטבוחה מושקעת. מטבוחת הזהב.
מטבוחה עזת צבע וטעמיםמטבוחה עזת צבע וטעמים
מטבוחה עזת צבע וטעמים
(צילום פרטי)
יש כאלה שקוראים לסלט המבושל והחריף שלהם מרדומה, ויש כאלה שמכנים אותו מרמומה.
כולם אומרים שהסלט של אמא שלהם הכי טעים בעולם, ובצדק, כי כל אחד והנוסטלגיה שלו. אני בחרתי במטבוחת הזהב של זהבית מבין אין סוף וריאציות.
זהבית היא חלק ממעגל חברים רב־שנים. יש לנו קילומטראז' נדיב יחד.
קראו גם:
המפגשים שלנו מלאים בכל טוב ויקרים בעיקר לנפש ולשמחת הלב, במיוחד בשנת הקורונה המשוגעת.
במעגל הזה כולנו מבינים ויודעים אוכל, ויש מבחר מכל העדות. כל אחד מביא את האהבות, התשוקות, הידע מהבית, ואת הזכרונות.
באופן מדהים אנחנו ממשיכים להעשיר ולגלות עוד ועוד דברים חדשים יחד. לאחרונה גיליתי את המטבוחה של זהבית, שהיא באמת מנצחת. המון תשומת לב והשקעה ובעיקר העזה.
יש לה יד, לזהבית, אבל היא גם מרשה לעצמה להעיז, ועם המטבוחה הזאת כדאי ללכת עוד קצת - אם לשרוף אז קצת יותר, אם לטגן אז עוד רגע קט, וגם תוספת החריפות מתבקשת.
זה סלט למשקיעים ולמעיזים, והתוצאה מלאת טעמים ועומק, מעין ריבה עזת צבע וטעמים. מאוד מתאים לסגור שנה ולפתוח חדשה בלהט. לחיי השנה החדשה.
שורפים את הפלפל, הגמבה, הפלפלים החריפים והעגבניותשורפים את הפלפל, הגמבה, הפלפלים החריפים והעגבניות
שורפים את הפלפל, הגמבה, הפלפלים החריפים והעגבניות
(צילום פרטי)

מטבוחה עזת צבע וטעמים

החומרים:
קילו וחצי עגבניות אדומות בשלות
3 פלפל גמבה אדומה
6-5 פלפלים חריפים ירוקים / אדומים
10 שיני שום קלופות ופרוסות
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
כף שטוחה פפריקה מעושנת (לא חובה)
כפית כורכום
כפית פלפל שחור
2 כפות רסק עגבניות, עדיף שפופרת של מוטי
אופן ההכנה:
שורפים את הפלפל, הגמבה, הפלפלים החריפים והעגבניות.
את העגבניות קולפים וקוצצים. בסיר שטוח ורחב מחממים מעט שמן, מוסיפים מחצית מכמות השום הקצוץ ואת העגבניות הקלופות והקצוצות, רסק עגבניות וכוס מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש, ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם.
בינתיים קולפים את הפלפלים החריפים והגמבה (מייד אחרי השריפה כדאי להעביר את הירקות לתוך שקית או לקערה סגורה בניילון נצמד. זה מאוד מקל על תהליך הקילוף). קוצצים גס.
במחבת נפרדת מטגנים את מחצית השום שנותרה. מוסיפים את הפלפלים הקלופים והקצוצים ומטגנים כחמש דקות ומוסיפים לסיר העגבניות, מתבלים וממשיכים עוד כ־45 דקות של בישול על אש קטנה, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
המטבוחה הזאת היא כמו ריבה - עוברים לצידה, בודקים, מערבבים, משחקים עם האש, טועמים, משפרים טעמים, כל אחד על פי טעמו.
גם מידת העשייה היא כמו ריבה - תלוי כמה מרוכז אתם אוהבים. ככל שמצמצמים הטעם מתחזק והסלט נשמר זמן רב יותר.