שלוש צנצנות שום מבשרות עבורי את הסתיו והחורף שבפתח: צנצנת שום קונפי, שיכולה להיות תיבול בכל כך הרבה מנות;
2 צפייה בגלריה
זהב על המדף
זהב על המדף
זהב על המדף
(צילום: ריאן)
צנצנת ראשי שום עם גוג'י ברי בתחמיץ, שהיא יפה כמו ציור ומאוד מפתיעה בטעמים שהיא מייצרת בתוכה ככל שחולפים הימים;
והצנצנת השלישית - שבבי שום יבש שלא קל להשיג.
קראו גם:
הצלחתי למצוא אותן בשוק לוינסקי והן יקרות כמו זהב, אבל גם שוות את המחיר. ובמחשבה נוספת, הייתי אומר ששלוש הצנצנות הן כספות של זהב.

שום קונפי

500 גרם שום קלוף (אני ממליץ לקנות ראשים איכותיים בשרניים ולקלוף. השום הקלוף המוכן אפשרי אם כי הוא פחות עז טעמים)
שמן זית (כדאי להשקיע בשמן איכותי)
6 גרגירי פלפל אנגלי
4-3 עלי דפנה
2 פלפלים יבשים חריפים
ההכנה:
בסיר קטן מניחים את כל החומרים ומכסים בשמן זית, מבשלים כחצי שעה על אש הקטנה ביותר. חשוב לא להגיע לרתיחה. השום אמור להיות רך ונימוח אך שלם.
מקררים ושומרים בצנצנת (עדיף בצנצנת זכוכית). אפשר להניח במקרר או במקום קריר וחשוך. נפלא על טוסטים, אנטי פסטי, דגים וסטייקים. השמן שמתקבל מתובל ומשובח גם הוא כתיבול לאינסוף אפשרויות.
2 צפייה בגלריה
שלוש צנצנות שום
שלוש צנצנות שום
שלוש צנצנות שום
(צילום: ריאן)

ראשי שום וגוג'י ברי בתחמיץ

10-6 ראשי שום בשלמותם (תלוי בגודל הצנצנת. כדאי לנקות רק קליפה דקה מיותרת או שורשים יבשים ולשמור שלם ונקי)
חופן נאה של גוג'י ברי (מוסיף המון טעם, בריאות ומראה)
4 פלפלי שאטה קטנים
כף סוכר חום
התחמיץ:
2.5 כוסות חומץ
2.5 כוסות מים
5 כפיות מלח
אלה היחסים הנכונים (תכפילו או תחלקו לפי גודל הצנצנת שלכם)
ההכנה:
מערבבים את כל חומרי התחמיץ עד להמסה של המלח וקבלת נוזל צלול.
מסדרים יפה את הצנצנת כשהפלפלים בדפנות.
מוסיפים את התחמיץ עד כדי כיסוי.
שומרים במקום קריר ומוצל. אפשר לפתוח את הצנצנת אחרי כמה שבועות, אבל כדאי להתאפק ולשמור לחורף. הטעמים משתבחים עם הזמן. יש לי צנצנות שנשמרת כבר עשר שנים עם טעמים חד־פעמיים, גם של שיני השום וגם של התחמיץ.

שום פרוס בתחמיץ

300 גרם שום יבש פרוס
2 פלפלים חריפים יבשים קטנים
התחמיץ:
כוס חומץ
2 כוסות מים
3 כפיות מלח
חצי כפית כורכום
ההכנה:
משרים את השום היבש בקערה גדולה עם הרבה מים למשך יממה. חשוב להחליף את המים פעם או פעמיים בזמן הזה.
מסננים ומעבירים לצנצנת עם פלפל חריף.
מערבבים את כל חומרי התחמיץ עד להמסת המלח ויוצקים לצנצנת עד כדי כיסוי מלא.
מניחים במקום קריר. השום מוכן אחרי כ־20 יום. צלוחית קטנה עם כמה פרוסות והארוחה מתרוממת אל על. גם הנפש והגוף.