'התפוחים של שרון'. מתכון פשוט ומקסים שאימצתי מחברה טובה - תפוחים אפויים בתנור, עם דבש, יין מתוק וקינמון, במילוי שקדים, אבל גם אפשר לוותר על המילוי.
כל מה שצריך לעשות הוא לארגן תבנית תפוחים ולשלוח אותם לתנור לכמה שעות אפייה איטית מלאת סבלנות. הפלא קורה מעצמו. זה קינוח קליל שנותן מענה לכולם – לאלה ששומרים על הבריאות, לטבעונים, לסופרי הקלוריות, למקפידים על כשרות, לכולם.
קראו גם:
חשבתי שלתפוחי הזהב האלה יתאים מאוד לחבר יוגורט יווני טוב, אז כבר השקעתי בעוד מנה קלילה, שיכולה להיות בעצמה תוספת וקינוח לסיום הארוחה במקום קצפת או עוגות רוויות סוכר.
התפוחים של שרון
החומרים:
תפוחים כמספר הסועדים (עדיף ירוקים. אפשר לרוקן אותם מהליבה, ואפשר להשאיר אותם כמו שהם)
2-1 כפות יין מרסלה, פורט, או כל יין מתוק אחר שאוהבים, על כל תפוח
2-1 כפות דבש (או כמה שאוהבים) על כל תפוח
אגוזי מלך לקישוט
המילוי (לא חובה, אבל חגיגי ומוסיף)
שקדים קלויים בעדינות על מחבת וטחונים גס בפולסים (אפשר עם או בלי הקליפה)
שקית סוכר וניל
קינמון (לפי הטעם)
מעט פנקו או פירורי לחם (לא חובה, מתקבלת תערובת פחות דחוסה)
ההכנה:
כאמור, את התפוחים אפשר לרוקן מהליבה ואפשר לוותר. אם בחרתם למלא אותם מחדש אז יש לערבב יחד את כל החומרים. חשוב מאוד לא לדחוס את המילוי.
מעבירים לתבנית עם נייר אפייה, יוצקים יין (מעט) ודבש (בנדיבות) על כל תפוח, מניחים אגוז מלך, סוגרים בנייר כסף ושולחים לתנור שחומם מראש על 110 מעלות לשלוש-ארבע שעות. מדי פעם כדאי ליצוק על התפוחים מעט מהרוטב שנוצר בתבנית.
יוגורט בדבש
יוגורט יווני (חשוב לבחור יוגורט עשיר מרוכז עם אחוזי שומן גבוהים (10%, יש במעדניות יבוא נהדר). אם משתמשים ביוגורט רגיל (6.5% שומן) כדאי לסנן אותו במשך לילה כמו שמכינים לאבנה.
2-1 שקיות סוכר וניל
דבש לפי הטעם
פיסטוקים קצוצים גס
כמה שערות זעפרן מושרות במים רותחים (לא חובה, אבל חגיגי ומוסיף)
ההכנה:
מערבבים את היוגורט עם הסוכר והדבש. אפשר במיקסר (זה פותח את היוגורט ומקליל את המרקם).
מוסיפים חצי מהפיסטוקים ומערבבים, מוסיפים מעט מהזעפרן, מערבבים מעט ויוצקים לצלחת הגשה יפה.
מפזרים מעל את החצי השני של הפיסטוקים, וגם כמה שערות זעפרן וכמה טיפות מהנוזל היפהפה, סוגרים בניילון נצמד ושומרים במקרר. קינוח או פינוק בוקר. ובכלל, פינוק לתמיד.