הוא גדל במקור במרכז אמריקה והגיע לאירופה עם הפורטוגלים והספרדים, משם התפרש לשאר העולם.
3 צפייה בגלריה
אבוקדו בתחפושת
אבוקדו בתחפושת
אבוקדו בתחפושת
(צילום: ענת לשם)
יש לו ערך תזונתי גבוה והוא מכיל שומנים איכותיים ושפע סיבים, ויטמינים ומינרלים. בנוסף הוא מכיל פיטוסטרולים המפחיתים את ספיגת הכולסטרול ויכולים לסייע באיזון שלו בדם.
קראו גם:
מהפן הקולינרי הוא מאוד וורסטילי בשימושיו וניתן, כפי שאתם רואים, להכין ממנו שפע של מנות.
תוספת שלו היא דרך מצוינת להוסיף בריאות לתזונתנו והשומנים שבו מסייעים לייצר שובע רגוע וממושך.
פירות האבוקדו גדלים בעונת הקיץ ומתחילים להבשיל בסוף ספטמבר.
אז, לקראת סוף עונת האבוקדו (אבל למההההה???) וחג פורים בחרתי כמה תחפושות לפרי הנהדר הזה.

אבוקדו טרי ממולא סלט ירקות טרי וצבעוני

מה צריך?
אבוקדו
סלט ירקות טרי וצבעוני
מה עושים?
ממלאים ואוכלים.
3 צפייה בגלריה
אבוקדו
אבוקדו
את השובע הממושך יעזרו לנו להשיג השומנים הטובים באבוקדו
(צילום אילוסטרציה: sutterstock)

שוקולטה אבוקדו

מה צריך?
(2 כוסות)
1/2 אבוקדו קלוף
2 תמרים
כפית מייפל
1/2 כוס חלב קוקוס
כוס מים
כף קורונפלור
1/2 כפית וניל
קורט מלח
מה עושים?
טוחנים הכל היטב בבלנדר לנוזל חלק וסמיך
מחממים ומביאים לרתיחה תוך ערבוב
מקטינים את האש וממשיכים בבישול תוך ערבוב לשתי דקות
מוזגים ושותים.

אבוקדו אפוי ממולא ביצה

מה צריך?
אבוקדו
ביצה
מלח
צ'ילי
מה עושים?
מגדילים קצת את החור של גלעין האבוקדו שיתאים לביצה
מורחים את האבוקדו בשמן
שמים ביצה בחור
מתבלים
אופים עד שהחלבון מוכן (כרבע שעה)

קרקר כרובית עם ממרח אבוקדו

מה צריך?
כרובית אחת בינונית ללא גבעול מפוררת לפרחים
2 כפות שמן זית
3/4 כפית מלח גס
2 כפות שטוחות זעתר
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מעושנת
4 כפות טחינה גולמית מלאה
2 ביצים
מה עושים?
מחממים תנור ל-180 מעלות
מכניסים את כל המרכיבים מלבד הטחינה והביצים למעבד מזון ומעבדים עד ליצירת עיסה חלקה
מוציאים מהמעבד, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב
משטחים על גבי נייר אפייה לשכבה דקה ואחידה (אחרת חלק יישרף והשאר יישאר רטוב)
אופים כשלושת רבעי שעה
מעבירים לגריל ואופים עוד כעשר דקות
הופכים את הבצק בתבנית בזהירות ומקלפים את נייר האפייה
אופים מהצד השני עוד כעשר דקות בגריל
מאפשרים להתקרר לגמרי
מורחים מעל אבוקדו מעוך מתובל במלח ולימון

חסה במקום לחם

כשאנחנו חושבים על אוכל לדרך מיד עולה במוחנו הסנדוויץ'.
3 צפייה בגלריה
רול חסה עם אבוקדו
רול חסה עם אבוקדו
רול חסה עם אבוקדו
(צילום: ענת לשם)
במהלך השנים שאני מלווה אנשים, פעמים רבות אני ממליצה על הפחתה במוצרים המכילים גלוטן ויודעת שתגיע השאלה: אבל מה עם הלחם? מה אני יכולה לקחת לדרך, לנסיעה, ללימודים או לטיול?
אז כן, יש חיים גם כשמפחיתים את הלחם, ואחד הפתרונות הנפלאים והפשוטים להכנה מהירה הוא רול חסה.
ניתן למלא בעלי החסה כמעט כל דבר. הפעם בחרתי באבוקדו, פטרוזיליה וגזר, שיש בהם שפע של מינרלים, ויטמינים וסיבים.
את השובע הממושך יעזרו לנו להשיג השומנים הטובים באבוקדו והחלבונים האיכותיים מהטופו. ממש ארוחת סלט בתחפושת.

רול חסה עם אבוקדו

5 דקות הכנה, שישה רולים
מה צריך?
6 עלי חסה נקיים
1 אבוקדו גדול מעוך
1 גזר קטן מגורד
כחמישים גרם טופו חתוך לקוביות
חופן גדול עלי פטרוזיליה קצוצים
מלח
לימון
מה עושים?
חורצים את שדרת עלי החסה על מנת שיהיה קל יותר לגלגל אותם
מערבבים יחד את שאר המרכיבים
ממלאים בעלי החסה, מגלגלים וסוגרים בקיסם
בתיאבון, ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק