סיגרים פיקנטיים במילוי כבד עוף, מתובלים בעשבי תיבול ואפויים בתנור. מאוד מתאים עם צנון מגורר, עלי רוקט וצ'ילי טרי, כי אם כבר פיקנטי אז עד הסוף.
1 צפייה בגלריה
סיגרים פיקנטיים אפויים בתנור
סיגרים פיקנטיים אפויים בתנור
סיגרים פיקנטיים אפויים בתנור
(צילום: ריאן)
גם טחינה ירוקה מאוד תתאים לנשנוש הזה. לא ארוחה רשמית אבל איזו התחלה של פתיחת שולחן ואלכוהול.
קראו גם:

סיגרים פיקנטיים אפויים בתנור

החומרים לצלי:
חבילת פילו (מומלץ מהסוג הטרי),
כ־30 יחידות
חצי קילו כבד עוף טרי
250 גרם בשר טחון פעמיים
חבילת כוסברה
חצי חבילת פטרוזיליה
5 שיני שום, קצוצות דק
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כפית וחצי פלפל שחור גרוס
חצי כפית כמון
צ'ילי לפי הטעם (אני מתחיל בכפית)
3 כפות שמן
ההכנה:
נתחיל בכבד. חשוב שהוא יהיה טרי מאוד, כמה שיותר בהיר יותר טוב. לשטוף ולסנן ולייבש בנייר סופג.
עדיף לטחון בסכין. אפשר לטחון גם במעבד מזון, אבל בשניים-שלושה פולסים קצרים לא יותר. אנחנו לא רוצים ממרח.
מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים בעדינות. חשוב לשמור על תערובת אוורירית ולא דחוסה.
מעבירים למקרר לכחצי שעה עד שעה.
עוברים להכנת הסיגרים. פותחים עלה על משטח משומן היטב, משמנים את העלה, מוסיפים עלה נוסף ומשמנים שוב, ומחלקים - אפשר לשניים או לארבעה, תלוי בגדול הסיגר שאתם מעדיפים.
לפעמים מתחשק מאורך ולפעמים קטנים וקצרים. מניחים בחלק התחתון של כל ריבוע פס מהמלית, סוגרים את השוליים בצדדים ומגלגלים עד לסגירה.
חשוב לשמן היטב את הסיגר הסגור. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים על 180 מעלות עד להזהבה יפה כ־20 דקות בערך.
אפשר ואפילו מומלץ להכין מראש ולהקפיא. אופים מההקפאה לתנור מחומם וזה יוצא נפלא.
מאוד מתאים לצד סלט צנון מגורר, עלי רוקט רעננים וטריים וצ'ילי טרי. את הצנון מגררים בפומפייה על הצד הגס, מתבלים בשמן זית טוב, מיץ לימון ומלח. כמה פשוט, ככה טעים. גם טחינה ירוקה מתאימה מאוד כמתבל.

טחינה ירוקה

כוס טחינה
חבילה וחצי פטרוזיליה שטופה
3 שיני שום כתושות
מיץ מלימון טרי סחוט
מלח גס
מים קרים מאוד, מי קרח
ההכנה:
הכי מומלץ להכין את הטחינה הירוקה במעבד מזון. מתחילים עם הפטרוזיליה, שום, מיץ לימון וכוס מים, מעבדים טוב טוב.
כשרואים שהפטרוזיליה קצוצה דק דק, מוסיפים את הטחינה ומעבדים בפולסים.
מוסיפים בהדרגה מים לפי הצורך עד שמתקבלת טחינה קרמית.