הפעם החלטתי ללכת על שידוך - סיר בבישול ארוך, בשר עם גרגירי חומוס וכוסברה על רצועות פסטה פפרדלה רחבות.
צפון אפריקה ואיטליה שנפגשים בצלחת ביתית מענגת ומנחמת.
זה תבשיל די פשוט, כשאת עיקר העבודה עושה הזמן בתנור. החיבור עם הפסטה מוסיף ומרים.
2 צפייה בגלריה
תבשיל בשר, חומוס ופרפדלה
תבשיל בשר, חומוס ופרפדלה
תבשיל בשר, חומוס ופרפדלה
(צילום פרטי)
בחרתי בפרפדלה ביצים יבשה ובעיני התוצאה מצויינת. אני אוהב את הזמינות והמיידיות, אבל כמובן שאפשר להשקיע בפסטה טרייה ולהפוך את האירוע להשקעה משפחתית (זמן הרי יש כיום בשפע).
קראו גם:
אני חושב שכדאי להשקיע יותר בבחירת הבשר לבישול ארוך - שייטל, או כתף (מספר 5) או שריר למי שאוהב זה מוסיף סמיכות וטעמים.
2 צפייה בגלריה
תבשיל בשר, חומוס ופרפדלה
תבשיל בשר, חומוס ופרפדלה
תבשיל בשר, חומוס ופרפדלה
(צילום פרטי)

תבשיל בשר, חומוס ופרפדלה

750 גרם בשר ללא שומן – שייטל / שריר חתוך לקוביות או קצות גס בסכין
2 כוסות חומוס מושרה לילה בהרבה מים שטוף ומסונן
8-10 שיני שום קלופות וחצויות
חבילת כוסברה קצוצה
כף פפריקה
חצי כפית כורכום
רבע אגוז מוסקט מוגרר
5 עלי דפנה
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
כפית פלפל אנגלי
מלח
ליטר וחצי מים רותחים
ההכנה:
מחממים סיר עם מעט שמן וצורבים את הבשר היטב מכל הכיוונים. מוסיפים את המים הרותחים, מנמיכים את האש ומסירים קצף עד לקבלת נוזל צלול.
בסיר נפרד מבשלים את החומוס עם הרבה מים. מביאים לרתיחה וממשיכים עוד כ-35 דקות על אש בינונית. מסננים ומוסיפים לבשר. אפשר להוסיף כשתי כוסות מנוזל החומוס המבושל, זה יוסיף לטעם.
מתבלים, מוסיפים את עלי הדפנה, גרגירי פלפל אנגלי והשום. אחרי כחצי שעה מוסיפים את כל שאר התבלינים כולל הכוסברה הקצוצה.
לאחר עוד רבע שעה עד 20 דקות מעבירים לתנור שחומם מראש ל-140 מעלות.
לאחר כחצי שעה מנמיכים ל-110 וממשיכים לעוד כמה שעות (מנימום שלוש), או עד ריכוך הבשר והחומוס. מה שמתקבל הוא תבשיל קדרה נהדר עשיר טעמים. התבשיל מוכן ואפשר להתחיל להתמכר.
עכשיו, שהתבשיל סמיך ומגובש מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מעברים לצלחת ומסדרים מקלעת נאה. יוצקים מעל מהתבשיל.
מפזרים מעט כוסברה קצוצה וטרייה. מוסיפים סחיטה קלה של לימון ויוצאים לדרך. אחר כך פורשים למנוחה נדיבה כי ככה הגוף מבקש.
אני ממליץ להשאיר את הסיר הזה כל הלילה או כל היום. ישנם בקרים שאני מתחיל עם סיר כזה מוקדם בבוקר, מכניס לתנור וממשיך את היום בידיעה שמחכה לי הפתעה בבית בתנור.
צלחת כזו, לצד לחם שחור או לחם כפרי או אורז לבן, זו מתנה מבורכת לעמלים.
הפסטה היא כבר למשקיעים - לאלה שמבקשים לתת שואו קטן לתבשיל עשיר ומרוכז עם בשר מתפרק, ויש לכם מנה שתמיס ותרגיע לבבות.