אורג'ה הן קציצות כורדיות, פשוטות וקלות להכנה, בטעם של בית ומסורת - בדיוק כאלה שמתאימות ליום שישי בצהריים.
2 צפייה בגלריה
הטוויסט הכורדי של 'שישי צהריים'
הטוויסט הכורדי של 'שישי צהריים'
הטוויסט הכורדי של 'שישי צהריים'
(צילום: ריאן)
הן מקבלות מקום של כבוד במרכז השולחן, ומסביב להן כדאי לשלב מעדנים מהמטבח הכורדי, וכמובן צלחת ירוקים שכוללת נענע, פטרוזיליה, כוסברה, צנון פרוס ובצל ירוק.
קראו גם:
הנה ההמלצה שלי למפגש משפחתי בשישי בצהריים, ומניסיון - בסופה של הארוחה הזאת זוכרים במיוחד את האורג'ה וכבר מחכים לשבוע הבא.
כבונוס, אני מצרף גם מתכון לסלט של ראשד ותמרים - שילב מיוחד ורענן שמתאים לשאריות ט"ו בשבט. כך נמתח את החגיגות עוד קצת. אם כבר זמנים משוגעים, אז בבריאות ירוקה ומתקתקה.

אורג'ה - קציצות כורדיות של יום שישי

חצי קילו בשר טחון (עדיף טחינה גסה)
3 בצלים גדולים
צרור עלי סלרי
צרור עלי פטרוזיליה
5-4 עגבניות בשלות
פלפל חריף ירוק
קמח לפי הצורך (4-3 כפות)
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון
ובלי ביצים - התוצאה נהדרת גם כך
2 צפייה בגלריה
אורג'ה - קציצות כורדיות של יום שישי
אורג'ה - קציצות כורדיות של יום שישי
נענע, פטרוזיליה, כוסברה, צנון פרוס ובצל ירוק.
(צילום: ריאן)
ההכנה:
קולפים את העגבניות, קוצצים ומניחים בקערה גדולה.
קוצצים את הבצל דק ומוסיפים לקערה.
קוצצים את הסלרי והפטרוזיליה ומוסיפים לקערה.
את הפלפל החריף חוצים, מסירים את הגרעינים, קוצצים דק ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את הבשר, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים בידיים עד לקבלת עיסה לא דביקה.
מרטיבים את כפות הידיים, יוצרים קציצות שטוחות ודקות. מחממים במחבת שמן לטיגון ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים. מעבירים לנייר סופג ומשם היישר לצלחת הגשה מרכזית.

סלט רשאד ותמרים

ערימה יפה של ראשד שטוף ומסונן ובלי הגבעולים (בעיקר הגסים)
5-4 תמרים (עדיף מג'הול), חצויים ופרוסים לרצועות דקות או לרבעים לאורך
שמן זית
מיץ מחצי לימון או לפי הטעם, עדיף ליים
מלח ים
מעט רכז רימונים בהגשה
גרגירי רימון בהגשה, לא חובה
ההכנה:
מערבבים בעדינות בידיים את הראשד ורצועות התמרים, פותחים את הראשד כדי שיקבל נפח ואוויריריות, מעבירים לצלחת הגשה.
אפשר לצקת מעט רכז רימונים בתחתית.
מתבלים בסמוך להגשה, מפזרים מלח ים, לימון ושמן זית ומעל הכל רכז רימונים וגרגירי רימון.