בשבת ביקרתי בשוק בדלית אל־כרמל. שווקים עושים לי טוב, ובייחוד שווקים קטנים ואותנטיים, כמו שוק השבת בדליה.
3 צפייה בגלריה
קציצות עננים
קציצות עננים
קציצות עננים
(צילום פרטי)
חזרתי עם מיני ירקות בלאדי שקשה למצוא בחנויות ובסופרים בעיר, כמו למשל מלפפון בלאדי שאני לא יכול לעמוד בפניו (מיד אני מכין צנצנות כבושים ומחלק לאהוביי).
קראו גם:
קניתי שם גם שעועית צהובה צעירה, טרייה ורעננה. החלטתי להכין ממנה מחבת של קציצות בקר מטוגנות בטעמים אסיאתיים עדינים.
הקציצות משובחות גם כי מדובר בבשר ללא שומן וגם כי כדי שהקציצות יישארו בכל זאת עסיסיות וקלילות אני מוסיף שתי כפות בורגול.
התוצאה היא קציצות 'עננים' בריאות שחביבות מאוד על ילדים.
מניסיון, אם יש סיכוי לחבר ילדים לחומרי גלם וטעמים חדשים כמו שעועית צהובה אז הוא טמון בתיבול. הורים לא יתאכזבו ממחבת עם הקציצות האלה.
3 צפייה בגלריה
נסו לחבר ילדים לחומרי גלם וטעמים חדשים
נסו לחבר ילדים לחומרי גלם וטעמים חדשים
נסו לחבר ילדים לחומרי גלם וטעמים חדשים
(צילום פרטי)

קציצות בקר עם שעועית צהובה

החומרים לקציצות:
חצי קילו עד 750 גרם בשר טחון טרי ללא שומן – מהחלק האחורי (אווזית או שייטל)
2 בצלים יבשים, מגוררים וסחוטים
2 כפות קמח מצה או פירורי לחם
ביצה
כפית וחצי פלפל שחור גרוס
כפית מלח או לפי הטעם
2 כפות בורגול שהושרה במים רותחים כרבע שעה ואחר כך עבר סינון
מעט שמן לטיגון
החומרים לרוטב:
חצי קילו שעועית צהובה נקייה מסיבים (לחצות אותה לשניים)
בצל חצוי ופרוס
5 שיני שום חתוכות לפרוסות לאורך
אצבע קטנה של ג'ינג'ר פרוס
6 גבעולי טימין (לא חובה)
נענע משלושה גבעולים (רק העלים)
פרוסה של פלפל גמבה, חתוכה לרצועות דקות
4-3 עלי קפיר־ליים
כף סוכר חום
מיץ מחצי לימון
2 כפות רוטב סויה
2 כפות מירין (ליקר אורז יפני)
כפית שמן שומשום
כוס מים רותחים
3 צפייה בגלריה
להקפיץ קלות את השעועית הצהובה במחבת חמה
להקפיץ קלות את השעועית הצהובה במחבת חמה
להקפיץ קלות את השעועית הצהובה במחבת חמה
(צילום פרטי)
ההכנה:
מערבבים בקערה את כל החומרים של תערובת הקציצות, עד לקבלת עיסה אחידה. מניחים בצד לנוח כחצי שעה.
מטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד לקבלת צבע יפה, ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
עוברים להכנה הרוטב. מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את הג'ינג'ר והשום ומטגנים יחד עוד כמה דקות.
מוסיפים את רצועות הפלפל והטימין ומטגנים הכל עוד דקה או שתיים.
מוסיפים את הסוכר החום תוך כדי ערבוב ומקרמלים קלות במשך דקה. מוסיפים את שאר החומרים – סויה, מירין ועוד, תוך כדי ערבוב מתמיד. מוסיפים את המים הרותחים, טועמים, משפרים במידת הצורך, ומבשלים יחד כרבע שעה עם מכסה סגור.
מוסיפים את הקציצות. מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחצי שעה.
את השעועית הנקייה והמסוננת אפשר להוסיף מעל כמות שהיא, אבל אני מעדיף להקפיץ אותה קלות לפני כן במחבת חמה עם מעט שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס וכמה שיני שום.
מומלץ גם לסחוט בסוף חצי לימון ולהוסיף מעל הקציצות ברוטב, ולהמשיך בבישול עם מכסה עוד כחצי שעה על אש נמוכה.