כדורי בשר ופסטה - זו מנה שתמיד מצליחה עם ילדים, אבל גם המבוגרים נהנים מאוד ממנה.
2 צפייה בגלריה
כדורי בשר ופסטה
כדורי בשר ופסטה
כדורי בשר ופסטה
(צילום פרטי)
יש אינסוף גרסאות למנה הזאת, והפעם בחרתי בכדורי בשר בקר בתערובת אסייתית, כשאפשר להכין מראש ולחבר בהגשה.
אני אוהב להכין כמות של כדורי בשר ולהקפיא מספר מנות בקופסה. גם את הרוטב אפשר להכין מראש, ומתקבלת מנה מאוד משמחת ומשביעה. יש לרוטב שתי גרסאות - האחת מהירה וקלה והשנייה מושקעת.
קראו גם:

כדורי בשר ופסטה

750 גרם בשר טחון
2 בצלים יבשים, קצוצים דק
2 כפות פירורי לחם
2 ביצים
2 כפיות פלפל שחור או לפי הטעם
1 כפית פלפל אנגלי
מלח
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה. חשוב ללוש היטב עד לקבלת עיסה חלקה. כדאי להניח בצד לכרבע שעה מנוחה. יוצרים כדורים בגודל פינג־פונג.
יש שתי אופציות לסגירת הכדורים: טיגון קל ומהיר של הקציצות תוך כדי גלגול וסגירה מכל הכיוונים או בתנור.
מרפדים תבנית בנייר אפייה, מורחים מעט שמן, מסדרים את הקציצות ומעבירים לתנור שחומם מראש ל־160 מעלות לכחצי שעה או עד לקבלת צבע יפה (לא להגזים כדי שלא ליבש את הקציצות).
מומלץ להפוך לאחר 20 דקות. שומרים את הקציצות בצד.
2 צפייה בגלריה
כדורי בשר ופסטה
כדורי בשר ופסטה
כדורי בשר ופסטה
(צילום פרטי)
רוטב אסייתי (מהיר)
3 שיני שום קצוצות גס
כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
3-2 כפות חומץ אורז
כפית שמן שומשום
כוס רוטב צ'ילי מתוק
פלפל שחור לפי הטעם
מעט צ'ילי גרוס (אם לא לילדים)
מעט שמן, כשלוש כפות
כוס מים מנוזל הפסטה (אם מכינים מראש אפשר מים רותחים במקום ואת הנוזל מהפסטה להוסיף בחימום והכנת המנה)
מיץ מלימון
כוסברה קצוצה בנדיבות, קצוצה גס (מחצית לרוטב ומחצית בהגשה)
ההכנה:
מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הג'ינג'ר. לאחר כדקה מוסיפים את השום ומטגנים יחד כדקה שתיים, מוסיפים את הצ'ילי המתוק, נוזל הפסטה או מים רותחים ואת שאר החומרים, מערבבים, מנמיכים אש ומבשלים לצמצום עוד כ־8 דקות.
אפשר להוסיף נוזלים במידת הצורך.
בהגשת המנה מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן. אני השתמשתי בפסטה דקה (מס 1), אבל כל אחד לפי טעמו. מסננים ושומרים כ־2 כוסות מנוזל הפסטה.
מחממים את הרוטב, מוסיפים את כדורי הבשר. במידת הצורך אפשר להוסיף מעט מנוזל הפסטה. מבשלים יחד לחיבור הטעמים, מוסיפים את הפסטה ומערבבים יחד, דואגים שכולם עטופים ברוטב וטועמים.
בהגשה מוסיפים מיץ מלימון סחוט (לפי הטעם) ומפזרים כוסברה קצוצה. אפשר גם בצל ירוק קצוץ.
לגבי הטיפול בפסטה, קיימת הגרסה האיטלקית החד־משמעית, פסטה מסיר הפסטה ישר לרוטב. אני אוהב את השיטה של האימהות שלנו, ויסלחו לי המצקצקים, פסטה שנשארת פתוחה ולא נדבקת והופכת ליציקה.
אחרי ריכוך הפסטה מעבירים מייד למסננת ושוטפים קלות, ממש קצר במים קרים וזורמים תוך כדי ערבוב ופתיחה, יוצקים מעט שמן חמניות או זית, גם את זה תוך כדי ערבוב ופתיחת הפסטה. כך הפסטה נשארת רכה ומאווררת.
אפשר לוותר על הצ'ילי המתוק ולהכין רוטב מושקע.
רוטב אסייתי מושקע
3 שיני שום, קצוצות גס
כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
2 בצלים קצוצים דק (אפשר בצל סגול או 7-6 בצלי שאלוטים במקום)
פטריות פורצ'יני מיובשות, מושרות בכוס מים רותחים כ־20 דקות
3-2 כפות חומץ אורז
כף סוכר חום
3-2 כפות סויה, כפית שמן שומשום
כפית פפריקה מתוקה (אפשר מחצית פפריקה מעושנת), פלפל שחור לפי הטעם
צ'ילי גרוס (אם לא לילדים)
מעט שמן, כשלוש כפות
כוס מים מנוזל הפסטה (אם מכינים מראש אפשר מים רותחים במקום ואת הנוזל מהפסטה להוסיף בחימום והכנת המנה)
מלח בזהירות אחרי שטועמים
מיץ מלימון
כוסברה קצוצה בנדיבות, קצוצה גס (מחצית לרוטב ומחצית בהגשה)
ההכנה:
מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד זהוב יפה, מוסיפים את הג'ינג'ר והשום ומטגנים יחד כשתי דקות, מוסיפים את הסוכר החום ומקרמלים כדקה, מוסיפים את הסויה ואת שמן השומשום וממשיכים לקרמל עוד כדקה.
מוסיפים את שאר החומרים, כולל הפטריות המיובשות (לקצוץ) והנוזל שלהן, ומבשלים עד לרתיחה טובה.
טועמים, משפרים תיבול במידת הצורך, מנמיכים אש ומבשלים כרבע שעה.
את נוזל הפסטה מוסיפים לרוטב לפני הוספת הפסטה וכדורי הבשר.