לאכול ירקות מחמישה צבעים ביום זו דרך נהדרת להבטיח שאתם מקבלים מגוון רחב כמה שיותר של פיטוכימיקלים - ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון – שמעשירים את התזונה ומסייעים לנו לשמור על גוף בריא.
1 צפייה בגלריה
קארי בחמישה צבעים
קארי בחמישה צבעים
קארי בחמישה צבעים
(צילום: ענת לשם)
כל קבוצת ירקות מכילה תרכובות אחרות של פיטוכימיקלים, שהן בעלות חשיבות בריאותית אחרת. לכן מומלץ לשלב בתזונה את כל הקבוצות והצבעים.
קראו גם:
למשל, קבוצת הירוקים עשירה בלוטאין (ברוקולי) ; קבוצת האדומים התברכה בליקופן (עגבניה) ; הכתומים והצהובים מלאים בבטא קרוטן (גזר) ; הסגולים עשירים באנטוציאנינים (כרוב סגול) ; ובקבוצת הלבנים מככב כמובן הבצל הלבן.
הפעם רקחתי לכם מנה צבעונית, מחממת, טעימה ומזינה במיוחד:

קארי בחמישה צבעים

מה צריך?
300 גרם טופו חתוך לקוביות (אפשר גם לוותר על הטופו)
1 בצל סגול חתוך לשמיניות
1 בצל לבן חתוך לשמיניות
2 גזרים גדולים חתוכים לפסים
1 ראש ברוקולי גדול מפורק לפרחים
1 פלפל צ'ילי חתוך לרצועות (אני שמתי עם הגרעינים, למי שמעדיף פחות חריף אפשר להוציא את הגרעינים)
שמן זית
כפית מלח
כפית קארי הודי צהוב
כפית טיקה מסאלה
ספל קרם קוקוס
ספל מים
מה עושים?
מחממים במחבת שמן זית לכיסוי הקרקעית
מוסיפים את קוביות הטופו
מוסיפים את הירקות לפי הסדר הרשום
מטגנים תוך ערבוב כמה דקות
מוסיפים את התבלינים ומערבבים
מוסיפים את הנוזלים
מביאים לרתיחה
מנמיכים את האש ומכסים
מבשלים כמה דקות עד לרמת ריכוך הירקות שאתם אוהבים.
בתיאבון, לבריאות וימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק