הירקות והפירות הסגולים ידועים בחשיבותם לבריאות שלנו.
בהיותם עשירים בנוגדי חמצון, הם מאטים את תהליך ההזדקנות ושומרים על המוח שלנו, שני דברים שנחוצים כל כך בתקופה המשוגעת שאנחנו עוברים.
קראו גם:
ולא רק. הסגולים למיניהם עוזרים לאיזון לחץ הדם ובכך מפחיתים את הסיכון ללקות בלחץ דם גבוה. הם משפרים את בריאות הלב וגם מונעים זיהומים בדרכי השתן.
הסגול נחשב לצבע הכי לא נפוץ בממלכת הצומח למאכל, לכן כשיש לי אפשרות להכין מנה שהיא גם פשוטה להכנה, גם טעימה ממש, גם עוברת חימום טוב וגם כוללת שני ירקות סגולים - אז השמחה רבה.
קבלו אותם:
כרוב ובצל סגול ברוטב עגבניות
מה צריך?
3 בצלים סגולים בינוניים חתוכים לפסים
1/2 כרוב סגול גדול קצוץ דק
כ-200 מ"ל רוטב עגבניות ביתי או איכותי אחר ללא תוספות סוכר
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
שמן זית
חופן זרעי פשתן לקישוט
מה עושים?
שמים בסיר עמוק שמן לכיסוי התחתית
מוסיפים את הבצל והכורכום (מסייע במניעת חמצון השמן)
מטגנים את הבצל על אש לא חזקה מדי עד שמתחיל להתרכך
מוסיפים את הכרוב ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שמתרכך
מוסיפים את המלח (חשוב לא להוסיף אותו לפני כן כי אז הוא מוציא מהכרוב את הנוזלים)
מוסיפים את רוטב העגבניות
מביאים לרתיחה, מערבבים היטב, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כמה דקות
מסירים מהאש, מקשטים בזרעי פשתן או בתוספת אחרת שאוהבים.
בתיאבון! ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק