החציל הוא מלך הממולאים, והפעם חיברתי אותו עם תבשיל צלי בשר בניחוח קינמון. החציל ממולא בבשר טחון, מתכון טורקי־אורפאלי שאני מאוד אוהב.
העשייה עצמה בנויה משני תהליכים: צלי הבשר תחילה, כאשר נותנים לו את הזמן להתרכך. רק אז מוסיפים את החצילים הממולאים. כל הטעמים מתחברים יחד ומתקבל סיר משפחתי מושקע.
קראו גם:
צלי בשר וממולאי חצילים
החומרים לצלי:
750 גרם עד קילו בשר – אפשר צלי, אני ממליץ על אנטריקוט טרי עם עצם (לבקש מהקצב להסיר את העצם ולחלק לארבעה או לרצועות עבות). מי שמעדיף פחות שמן, אפשר שייטל או כתף (מס' 5) או שריר
2 בצלים חצויים ופרוסים
כפית פלפל שחור
חצי כפית פלפל אנגלי
חצי כפית שטוחה קינמון
מלח
מעט שמן
ההכנה:
בסיר רחב מטגנים את הבצל עד זהוב, מגבירים אש, מוסיפים את נתחי הבשר ומטגנים אותם היטב מכל הצדדים.
מוסיפים 4-3 כוסות מים רותחים, מתבלים וממשיכים לבשל על אש קטנה עד ריכוך הבשר. זה לוקח כשעתיים-שלוש, תלוי בסוג הבשר.
החומרים לממולאי החצילים:
4-3 חצילים קטנים או בינוניים
חצי קילו בשר טחון
בצל גדול, קצוץ דק דק
2 כפות פירורי לחם או קמח מצה
ביצה
כפית שטוחה פלפל שחור
חצי כפית פלפל אנגלי
רבע כפית קינמון
מלח
ההכנה:
קולפים את החצילים זברה (פסים), חורצים ל־6-5 פרוסות עבות, אבל לא עד הסוף כדי שהחציל יישאר שלם.
מי שמעדיף - אפשר לחצות את החצילים לאורך ולפרוס, יוצא מעודן יותר במראה וקל לתפעול.
מפזרים מלח גס על החציל ובין הפרוסות. מעבירים למסננת לכחצי שעה עד שעה.
לאחר מכן מערבבים את כל חומרי המלית יחד עד לקבלת תערובת אחידה, מניחים בצד כרבע שעה ועוברים למילוי החצילים.
מנערים את המלח מהחצילים וממלאים בין הפרוסות בתערובת הבשר. יש לדחוס בעדינות כדי שהחציל יישאר שלם.
כשהצלי מוכן ומרוכך מניחים את הממולאים מעליו, יוצקים עליהם מהרוטב ומעבירים לתנור שחומם מראש ל־150 מעלות לחצי שעה.
לאחר מכן מנמיכים ל־110 מעלות וממשיכים לעוד שעה.
נפלא לצד אורז לבן או אורז עם אטריות דקיקות.