בין שקי הדגנים והקטניות בחנות תבלינים במבשרת, שאני אוהב ופוקד לא מעט, גיליתי כוכבת חדשה שהגיעה מסין - שעועית בובס מנומרת אורגנית.
3 צפייה בגלריה
צ'ילי קון קרנה
צ'ילי קון קרנה
צ'ילי קון קרנה
(צילום פרטי)
השריתי במים וחשבתי על מתכונים - איך אוכל לשלב אותה? אחרי רתיחה ראשונה השעועית הפכה לשעועית שחורה בטעם אגוזי מפתיע. החלטתי על צ'ילי קון קרנה.
לפני המון שנים גיליתי את המתכון הזה צי'ילי קון קרנה, ועם השנים שיפרתי ושדרגתי.
קראו גם:
הפעם המתכון קיבל שדרוג נוסף, מכיוון שבמקור מכינים את התבשיל מכמה סוגי שעועית אדומה, שחורה או מנומרת אבל מהסוג הקטן.
יש גם כאלה שמערבבים כמה סוגים יחד. התבשיל הזה טומן בתוכו מגוון טעמים עשיר של לא מעט חומרי גלם ותבלינים שמשולבים יחד. אחרי הביס הראשון נסחפים וקשה לעצור, זה מתכון כל כך טעים, עם עקצוצי החריפות, שאומרים עוד.
לבובס החדשה יש תפקיד מיוחד בכל החגיגה.
3 צפייה בגלריה
קטניות או לא להיות
קטניות או לא להיות
קטניות או לא להיות
(צילום פרטי)

צ'ילי קון קרנה

חצי קילו שעועית (עדיף בובס, מנומרת), מושרית לילה
קילו בשר איכותי קצוץ גס, עדיפות לצלעות או שייטל
1 כרשה (רק החלק הלבן, חצוי לאורך ופרוס)
1 בצל יבש, קצוץ גס
6 שיני שום מאורכות ופרוסות גס
3 גבעולי סלרי קצוצים, ללא העלים
5 גזרים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
2 שורשי פטרוזליה קלופים, חצויים לאורך וחתוכים יפה (עדיף לרבעים)
4 עגבניות קלופות, קצוצות גס
2 פלפלים, עדיף מסוג מאורך (שושקה, או גמבה)
פלפל חריף פרוס לעיגולים
חצי חבילה כוסברה קצוצה
8-6 טימין (עדיף לימוני)
מיץ מחצי לימון
גרידה מקליפת לימון
3 כפות רסק עגבניות איכותי
כפית פפריקה מתוקה
כפית צ'ילי גדושה
כפית פפריקה מעושנת
חצי כפית כמון
3-2 פלפל סודני יבש שלם
כפית וחצי אורגנו יבש
ההכנה:
מבשלים את השעועית המושרית והמסוננת עם הרבה מים. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים אש, מסירים קצף במידת הצורך, ומבשלים עד לריכוך עדין (לא לגמרי), בערך כשעה וחצי עד שעתיים, תלוי בסוג השעועית.
3 צפייה בגלריה
מגוון טעמים עשיר של לא מעט חומרי גלם ותבלינים שמשולבים יחד
מגוון טעמים עשיר של לא מעט חומרי גלם ותבלינים שמשולבים יחד
מגוון טעמים עשיר של לא מעט חומרי גלם ותבלינים שמשולבים יחד
(צילום פרטי)
מחממים מעט שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבשר בשלבים, בכל פעם חלק אחר, כדי שהמחבת לא תתקרר והטיגון יהיה עייף ומגיר מים. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר צרוב היטב ועד השחמה מכל הכיוונים ואז מניחים בצד.
בסיר רחב שיכול להכיל את כל התבשיל מחממים שליש כוס שמן ומטגנים את הבצל עם הכרשה עד לקבלת גוון שקוף. מוסיפים את השום, הגזר והפלפלים, כולל החריף, ומטגנים יחד כחמש דקות.
מוסיפים את הסלרי, העגבניות והרסק וממשיכים בטיגון תוך כדי ערבוב כחמש דקות. מוסיפים את הבשר והטימין ומטגנים יחד. לבסוף מוסיפים את השעועית המרוככת וכוס מהנוזלים.
מערבבים ומוסיפים ליטר מים רותחים. מתבלים ומביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש וממשיכים עוד כ־20 דקות.
טועמים ומשפרים טעמים במידת הצורך, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל־140 מעלות לכרבע שעה. מנמיכים ל־110 וממשיכים עוד כשלוש-ארבע שעות, כשהתבשיל משתבח עם הזמן.
מגישים עם טאקו מחומם קלות על המחבת, אבל אפשר כל לחם שאוהבים והכי מתאים שחור אחיד. אפשר גם להגיש מעל או לצד אורז לבן.