השבוע שני מרקים, קלים, פשוטים, מהירי הכנה, עם חומרי גלם זמינים ומזינים.
1 צפייה בגלריה
מרק אפונה ומרק עדשים
מרק אפונה ומרק עדשים
מרק אפונה ומרק עדשים
(צילום פרטי)
מרק אפונה טרייה עם פריקה, שמאוד מוסיפה בתוכן, במרקם ובטעם. המרק השני הוא מרק עדשים כתומות עם תוספות.

מרק אפונה עם פריקה

1 חבילה אפונה קפואה - למרק הזה מתאימה האפונה הרגילה (לא אפונת גינה זעירה). היא עשירה יותר בטעמים ומתוקה
3 כפות פריקה, שטופה ומסוננת
2 בצל, חצוי, פרוס, קצוץ גס
חצי חבילה כוסברה
5 שיני שום קלוף, שלמות
חצי כפית מחוקה כורכום
חצי אגוז מוסקט מגורד
פלפל שחור
מלח
מעט שמן לטיגון
ליטר מים רותחים
מעט פרמז'ן מגוררת בהגשה
קראו גם:
ההכנה:
מטפלים באפונה הקפואה, ההפשרה מהירה מאוד, משרים כמה דקות במים, שוטפים במים זורמים ומסננים. עד שהבצל מוכן היא מפשירה ומוכנה לטיגון. וגם אם לא, אפשר לתת יותר זמן בטיגון.
בסיר למרק מטגנים את הבצל עד שקוף, מוסיפים את האפונה ומטגנים יחד 5 דקות, מוסיפים את שיני השום השלמות והכוסברה, מטגנים יחד עוד 3 דקות ומוסיפים את הנוזלים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומתבלים ומבשלים כ־20 דקות.
טוחנים את המרק בעזרת מוט חשמלי (מיקסר), טועמים ומשפרים אם יש צורך.
מוסיפים את הפריקה ומבשלים יחד כ־25 דקות. אם יש צורך אפשר להוסיף מעט מים רותחים.
בהגשה כדאי להוסיף טוסט מלחם מלא איכותי ומעט פרמז'ן מגוררת מעל.

מרק עדשים

2 כוסות עדשים כתומות, מושרות 30 דקות ומסוננות
2 בצל יבש, חצוי ופרוס
6 שיני שום
חצי חבילה כוסברה קצוצה גס
כפית שטוחה כמון
כפית כורכום, פלפל שחור חצי כפית, מלח לפי הטעם
מעט שמן לטיגון
1 ליטר מים רותחים
ההכנה:
בסיר למרק מטגנים את הבצל עד שקוף, מוסיפים את העדשים המסוננות ומטגנים יחד עד שמחליפות צבע. לדאוג שלא יידבק ומערבבים עם כף עץ.
מוסיפים 1 ליטר מים רותחים, מנמיכים אש ומוסיפים את הכוסברה והשום ומתבלים ומבשלים כ־35 דקות, ואז טוחנים במיקסר ידני, טועמים ומשפרים אם יש צורך.
הצעות לתוספות:
קוביות של חלומי או צפתית קשה של קדוש, מטוגנות עד השחמה. מוסיפים בהגשה.
אפשר להשביח את המרק ולהוסיף חזה אווז מעושן, כ־150-100 גרם, קצוץ לקוביות קטנות.
מקפיצים את חזה האווז במחבת עם שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס, אפשר עם מעט צ'ילי גרוס. מוסיפים מעל כל מנה או מוסיפים את הכל לסיר ומוזגים לצלחות הגשה עם לחם כפרי ומעל עלי כוסברה טרייה.