אין כמו מרק חם ביום קר, על אחת כמה וכמה כשצלחת אחת מצליחה להפוך לארוחה שלמה.
במחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka שילבו את יתרונות העגבניות עם ניחוחות הבזיליקום הטרי.
כשהחזאים מבטיחים - ומקיימים - ירידה חדה בטמפרטורות, מרק חם זה בדיוק מה שסוף שבוע קריר צריך.
קראו גם:
מרק עגבניות צלויות ופסטו
רכיבים:
למרק
2 ק"ג עגבניות בשלות
2 בצלים
2 שיני שום
100 מ"ל שמן זית כתית מעולה
מלח
פלפל
לפסטו:
100 גרם בזיליקום טרי
פרמזן מגורר 150 גרם
2 שיני שום
150 מ"ל שמן זית כתית מעולה
80 גרם צנוברים
מלח
לקישוט:
פרוסות לחם
מוצרלה מגוררת
הוראות הכנה:
שוטפים את העגבניות, חוצים לשניים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר שומן. קולפים את הבצלים, חותכים לרבעים, קולפים את השום ומניחים גם אותם על המגש לצד העגבניות.
מוסיפים מלח ופלפל וזולפים שמן זית, מפזרים כמה עלי בזיליקום טרי ואופים ב 180 - 200 מעלות בין 30-40 דקות או עד שהירקות צלויים היטב.
מוציאים, טוחנים הכל יחד עם המיצים ששוחררו ושומרים בצד.
להכנת הפסטו יש לשטוף היטב את הבזיליקום ולייבש אותו היטב.
צולים את הצנוברים במחבת ללא שמן עד להזהבה, מוסיפים לקערה יחד עם פרמזן, בזיליקום, מלח, שום קלוף וחצי מכמות השמן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את שארית השמן ומסיימים את הערבוב.
מניחים סיר על האש. שופכים אליו את העגבניות המרוסקות ושתי כפות פסטו ומוסיפים מים לפי הטעם.
עדיף להוסיף לאט לאט עד לקבלת המרקם הרצוי. לקבלת מרקם מרק סמיך ועשיר מומלץ להוסיף מעט מים בלבד.
מחממים עד לרתיחה, משאירים כמה דקות ומגישים.
ניתן לאפות פרוסות לחם דקות עם מוצרלה מגוררת עד להמסה ולהגיש לצד המרק ולהוסיף פסטו כנגיעה במרכז המנה לפני ההגשה.
מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה