הימים עדיין לא ממש קרים וסל הירקות עדיין לא מצויד בשורשים כבדים של חורף. לכן בחרתי ללכת על הגרסה הסתווית הקלילה: מרק בצל שווה!
2 צפייה בגלריה
מרק בצל עם קרוטוני טופו וזעתר
מרק בצל עם קרוטוני טופו וזעתר
מרק בצל עם קרוטוני טופו וזעתר
(צילום: ענת לשם)
הבצל, מלבד היותו טעים בכל צורה, מכיל המון חומרים שמסייעים למערכת החיסון ומכין אותה לקראת החורף, ויחד עם השום נחשב כאנטיביוטיקה של הטבע.
ישנם כמה סוגי בצל בצבעים שונים (לבן, סגול, ירוק), וכל צבע וסוג תורמים את נוגדי החימצון הייחודיים להם.
מרקים בכלל הם דרך מצוינת להתאים את התזונה שלנו לימים הקרים, שבהם הגוף זקוק ליותר חום. למרקים אפשר גם להכניס בקלות שפע של מזונות שתומכים את מערכת החיסון, כמו ירקות שורש ושום, ותבלינים מחזקים ומחממים כמו כורכום, אגוז מוסקט ועוד.
אז מה המרק האהוב עליכם?

2 צפייה בגלריה
עשירים בנוגדי חמצון ומחזקים את המערכת החיסונית
עשירים בנוגדי חמצון ומחזקים את המערכת החיסונית
עשירים בנוגדי חמצון ומחזקים את המערכת החיסונית
(צילום: ענת לשם)

מרק בצל עם קרוטוני טופו וזעתר

ההכנה: כחצי שעה
סיר של כשלושה ליטר מרק
מה צריך?
4-5 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לחצאי פרוסות, אפשר גם סגולים
2 כפות גדושות קמח חומוס, שמוסיף סמיכות למרקם וגם קצת חלבון למנה
כשתי כפיות מלח
קורט אגוז מוסקט
שמן זית
מים
לקרוטונים:
150 גרם טופו איכותי חתוך לקוביות קטנות. עוד תוספת חלבון איכותית
חופן זעתר טרי
שמן זית
ההכנה:
מחממים סיר
מוסיפים שמן זית בנדיבות
מוסיפים את הבצלים ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם עד שהבצל מתרכך ומתחיל להיות שקוף
מוסיפים את קמח החומוס ומערבבים
מתבלים ומערבבים
מוסיפים מים, מערבבים ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה נוספת

קראו גם:

הכנת הקרוטונים:
מטגנים במחבת את קוביות הטופו ואת עלי הזעתר עד למידת הקריספיות הרצויה
בתיאבון, ושיהיה לכולנו חורף משמח מלא בריאות וימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק