החגים מסתיימים אבל גל התחלואה דווקא לא.
חודש ספטמבר היה עמוס באלפי הידבקויות של תלמידים למרות מיעוט ימי הלימוד, והחזרה לספסל הלימודים אחרי חופשות החגים מעוררת בקרב הורים רבים דאגה.
אמנם השיעורים מתנהלים עם מסיכות, אך כשיוצאים להפסקה, כולנו יודעים מה קורה.
אז מה עושים?
קראו גם:
תחילה נרגיע עם חדשות טובות: רוב הילדים שנחשפים לנגיף הקורונה, כלל לא מפתחים מחלה. המשמעות לכך היא שקורונה כמעט תמיד אינה מסוכנת לילדים.
אבל למרבה הצער, ילדים כן יכולים בקלות להידבק ולהדביק, ובוודאי כשהם נפגשים בלימודים ובפעילות חברתית. בית הספר והגן הם מדגרת הדבקה פוטנציאלית.
מה כדאי לעשות?
באיזון בין החשש ממחלת הקורונה, לרצון לחיות חיים נורמאליים ולתת לילדים שלנו חוויית חיים נורמאלית – כדאי לשוב ולדבר על חיזוק המערכת החיסונית. המטרה היא להביא לחיזוק מערכת החיסון של הילד, כך שאם נדבק, יעבור את החשיפה ללא תסמינים, ובעצם ללא מחלה פעילה.
אך לא פחות חשוב – הדבר מקצר משמעותית את התקופה בה הילד עלול להדביק אנשים מבוגרים.
יש מספר כלים יעילים ופשוטים לחיזוק מערכת החיסון של הילדים, דבר שיוכל להוריד מעט את חששותיהם של ההורים, ולשלוח את הילדים עם קצת יותר רוגע וביטחון לבית הספר:
אמבטיית שמש וויטמין D
ילדים מייצרים הרבה יותר ויטמין D ממבוגרים בחשיפה לשמש. האם הילדים שלכם נחשפים לשמש? בנוסף ל"אמבט שמש" של 10 דקות בחוץ או במרפסת בצהרי היום, כדאי לתגבר בתוסף יומי של טיפות ויטמין D.
מחקרים מצאו מתאם ישיר בין רמת ויטמין D בדם לבין הסיכון להידבק ולפתח תחלואת קורונה. עבור כל גיל יש את המינון המתאים, אבל הכי חשוב להתמיד. מה כדאי לחפש בתכשיר? ויטמין D בשמן זית או ב-MCT, ללא תוספת צבעים, ממתיקים וכו'.
יותר פירות וירקות בתפריט היומי
פירות וירקות מספקים שפע פיטוכימיקלים ונוגדי חימצון – שמחזקים את הפעילות החיסונית. במיוחד הפירות והירקות הכתומים, הצהובים והעלים הירוקים, מחזקים את ריריות האף והפה והופכים אותם יותר עמידים לחדירת נגיפים.
איך משכנעים ילדים לאכול פירות וירקות?
הפתעת פירות: פירות חתוכים במגוון צבעים אחר הצהריים על השולחן.
מרק כתום: ילדים רבים אוהבים אותו בגלל מתיקות הבטטה.
ירקות אנטי פסטי בתנור, מוברשים בשמן זית מתובל במלח הימלאיה, פפריקה מתוקה, כמון וכורכום. נסו לשלב קולרבי, בטטה, גזר, שומר ובצל, בנוסף לפלפלים, קישואים וחצילים המסורתיים.
תחרות צבעים בארוחה המשפחתית: על השולחן מגוון ירקות חתוכים ותוספות ירק מבושל: מי אוכל הכי הרבה צבעים?
מתרחקים מסוכר
סוכר מחליש את מערכת החיסון ב-50% למשך שש שעות. לכן, חשוב לשים לב מה הילדים שותים ואוכלים בבוקר לפני שהם יוצאים מהבית. במקום עוגיות או פתי בר – כדאי לתת להם כדור אנרגיה מתמרים ואגוזים, או חטיף חלבה ללא סוכר.
חפשו את דגני הבוקר מופחתי הסוכר.
החזיקו בבית ממתיק סוויטנגו, אריתריטול או סטיביה במקום סוכר. אלה ממתיקים טבעיים וטעימים שאפשר להמתיק איתם שתיה, קינוחים ומאפים.
ובכלל, למה לא להתחיל את הבוקר עם פרי או שייק פירות טעים?
לימון באמת מוסיף המון
השמן האתרי, החומר הריחני בלימון, מופק מהקליפה ובעל תכונות אנטי-ויראליות ואנטי-בקטריאליות.
נוסף לכך, הלימון גם נוגד דלקת, משפר עיכול, משפר מצב רוח, מרענן וממריץ. מחקרים הראו שהלימון מדכא חלבונים חיוניים של נגיפים.
איך משתמשים? להשתמש בלימון – בתיבול.
לימונדה מימונים סחוטים מומתקת בסוויטנגו זה משקה שרוב הילדים אוהבים.
ניתן להקפיא אותה בכלים לקרטיבים – כך יהפכו לקרטיב קרח בריא ואנטי ויראלי.
ולהגנה חזקה- טפטפו 2 טיפות שמן לימון איכותי על מטפחת, ושילחו אותה עם הילדים לבית הספר עם הנחיה להריח מפעם לפעם.
תכשירים אנטי ויראליים לילדים
במועדון המטפלים הישראלי ממליצים על מגוון תכשירים אשר יסייעו למניעה וקיצור זמן ההחלמה, כמו טיפות ויטמין סי, אבץ למציצה, סמבוק, אסטרגלוס ועוד. הכלל המנחה בנושא זה הוא לרכוש רק מחברות ידועות וטובות, עם תקן GMP.
יש לבדוק ברכיבים שאין במוצר סוכר, צבעי מאכל וכל מיני תוספות מלאכותיות. ולהתאים מינונים לפי הוראות היצרן.
הטוב ביותר זה לקבל מאיש מקצוע הנחיה אישית לגבי התאמת ה'תרופות הטבעיות' והמינונים – לגיל, למשקל, לצורך ולמצב הבריאותי.
דבורי גתי יוסף, נטורופתית מומחית ומנהלת 'מועדון המטפלים הישראלי'