בחורש טבעי ליד הבית מצאתי עץ תאנים משובח. אספתי לי שקית נחמדה, מתנה נפלאה מהטבע, והפלגתי איתה למטבח.
הכנתי ממולאים בכל טוב, ויצא מעדן שאני שוקל לאמץ בחג אם עדיין נזכה לתאנים כאלה גם בהמשך החודש.
2 צפייה בגלריה
תאנים ממולאות בכל טוב
תאנים ממולאות בכל טוב
תאנים ממולאות בכל טוב
(צילום פרטי)
עכשיו התאנים בשיא העונה והן נפלאות בשווקים, אבל אין כמו הטבע וקטיף עצמי.
את המנה-מעדן אפשר להכין עם או בלי בשר. שתי האופציות משובחות בעיניי. בכלל, המנה הזאת גמישה לכל מיני שילובים - הכנתי ממה שהיה למטבח להציע וזה יצא נהדר. אני אוהב מנות כאלה שנבנות מעצמן.

תאנים ממולאות בכל טוב

כ־20 תאנים (לא מאוד בשלות אבל גם לא בוסריות)
המלית:
כוס וחצי פריקה
בצל יבש, קצוץ דק
שליש כוס שקדים, גרוסים גס
שליש כוס אגוזי מלך, גרוסים גס
כפית כוסברה יבשה טחונה
קורט פלפל אנגלי
כפית שטוחה פלפל שחור
חצי כפית כורכום
קמצוץ קינמון (לא חובה)
4-3 כפות שמן זית
מלח
לאופציה הבשרית מוסיפים 350 גרם בשר טחון

2 צפייה בגלריה
התאנים בשווקים בשיא העונה והן נפלאות
התאנים בשווקים בשיא העונה והן נפלאות
התאנים בשווקים בשיא העונה והן נפלאות
(צילום פרטי)

הרוטב:
בצל סגול בינוני או 3-2 בצלי שאלוט, קצוצים דק
2 שיני שום קצוצות
תוכן התאנים ששמרנו בצד
רבע כפית פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור
מלח
מעט גרידת תפוז
2 כפות רכז רימונים
חצי כוס מים רותחים
מעט שמן זית
ההכנה:
מרוקנים את התאנים: פורסים את החלק העליון עם העוקץ כמכסה קטן, בעזרת כף פריזיאן או כפית קטנה מרוקנים בעדינות את התוכן ומחזירים את המכסה. כך את כל התאנים. מניחים במגש. את התוכן שומרים בצד. עוד נחזור אליו.
שוטפים את הפריקה ומסננים, מעבירים לקערה ומכסים במים רותחים לחצי שעה, מסננים.
במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד שקוף עם מעט שמן, מוסיפים את הפריקה המסוננת ומטגנים יחד עוד כ־5-4 דקות, מוסיפים את השקדים והאגוזים ולאחר כדקותיים מתבלים, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עדין מדי פעם עוד כחמש דקות, מצננים.
אם רוצים להכין מלית עם הבשר הטחון, יש להוסיף אותו בזמן טיגון הבצל לפני הוספת הפריקה וממשיכים את התהליך.
קראו גם:
חשוב לצנן את המלית לפני מילוי התאנים.
עוברים להכין את הרוטב: מטגנים את הבצל הסגול או השאלוטים עם מעט שמן עד לשקוף, מוסיפים את תוכן התאנים, מתבלים ומטגנים תוך כדי ערבוב, לאחר כשלוש דקות מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים עוד כ־4-3 דקות.
יוצקים את הרוטב על תבנית חסינת חום שאליה נוסיף את התאנים הממולאות.
ממלאים את התאנים בעדינות, חשוב לא לדחוס, ומסדרים יפה בתבנית עם הרוטב ומעבירים לתנור שחומם מראש ל־140 מעלות לכ־5 דקות, מורידים ל־120 וממשיכים לעוד כרבע שעה.
בהגשה מקשטים עם גרגירי רימון וגרידת ליים או לימון.