זה התחיל בחנות הירקות, שם פגשתי במיה ענקית שמשמשת בעיקר את המטבח ההודי והתאילנדי. סימנתי אותה כבר מזמן והנה הגיע זמנה.
3 צפייה בגלריה
סיניית ממולאי במיה ובשר ברוטב תמרהינדי
סיניית ממולאי במיה ובשר ברוטב תמרהינדי
סיניית ממולאי במיה ובשר ברוטב תמרהינדי
(צילום פרטי)
בדרך כלל אני משתמש בבמיה הזעירה לתבשילים ואת הגדולה אני משאיר לכבושים. הפעם החלטתי לאתגר את עצמי והכנתי סינייה למבינים ואוהבי מטבח, כאשר את הבמיה ממלאים בתערובת בשר מיוחדת, עם רוטב תמרהינדי נפלא.
קראו גם:
תיצמדו לשלבים. זה מקל את התהליך. אין מה להגיד, מדובר בתבשיל מהמטבח הטורקי העילי, ולכן החלטתי לקרוא לסינייה הזאת איסטנבול.

סיניית ממולאי במיה ובשר ברוטב תמרהינדי

המלית:
300 גרם בשר טחון טרי, טחון פעמיים
בצל יבש גדול, חתוך לרבעים
חצי פלפל אדום פרוס לרבעים
חצי פלפל חריף
עגבנייה בשלה חתוכה לרבעים (ללא הגרעינים)
צרור פטרוזליה גדול, תהיו נדיבים
3 שיני שום
רבע כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית צ'ילי גרוס
מלח
3 צפייה בגלריה
תבשיל מהמטבח הטורקי העילי
תבשיל מהמטבח הטורקי העילי
תבשיל מהמטבח הטורקי העילי
(צילום פרטי)
ההכנה:
מעבירים את כל החומרים מלבד הבשר למעבד מזון וטוחנים בפולסים. התערובת אמורה להיות כמו סחוג גס. מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר ולשים היטב ומניחים בצד.
אפשר גם: מהמלית שנשארה אפשר להכין קציצות נחמדות, להוסיף ביצה ופירורי לחם ולטגן. מתקבלות קציצות רכות. אפשר להוסיף בעדינות לתבשיל.
הבמיה:
25-20 יחידות במיה מאורכת גדולה
מעט שמן לטיגון
ההכנה: שוטפים ומייבשים את הבמיה, חורצים אותה לאורך ולא עד הסוף, מרוקנים את הגרעינים וממלאים במלית הבשר.
מטגנים את הבמיה, מתחילים בצד עם הבשר ואחר כך מכל הצדדים, טיגון קצר ומהיר, מעבירים למגש עם נייר סופג, מניחים בצד.
החצילים:
3-2 חצילים קלופים זברה, פרוסים לפרוסות עבות
מלח גס
ההכנה: מסדרים את הפרוסות על מסננת גדולה, מפזרים מלח גס מכל הצדדים ומניחים בשמש כשעה, מנערים ומייבשים עם נייר סופג ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה משומן, מורחים את הפרוסות בשמן ומפזרים בתבנית, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות לכ־10 דקות או עד להזהבה, הופכים צד וממשיכים לעוד 10 דקות או הזהבה, מניחים בצד.
עוברים להכנת הרוטב והסינייה.
3 צפייה בגלריה
סיניית ממולאי במיה ובשר ברוטב תמרהינדי
סיניית ממולאי במיה ובשר ברוטב תמרהינדי
סיניית ממולאי במיה ובשר ברוטב תמרהינדי
(צילום פרטי)
הרוטב:
2 בצלים יבשים, חצויים ופרוסים
6 שיני שום חצויות לאורך
2 כפות תמרהינדי
2 כפות רסק עגבניות
3 כוסות מים רותחים
רבע כפית כמון
כפית פלפל שחור גרוס
כפית פפריקה מתוקה
כפית שטוחה צ'ילי גרוס
כף נענע יבשה
כף סוכר (לא חובה)
מלח
מעט שמן לטיגון
ההכנה:
מטגנים את הבצל עם מעט שמן עד זהוב קל, מוסיפים את השום, מנמיכים אש, מוסיפים את התבלינים ומבשלים יחד כמה דקות.
בקערה קטנה מערבבים את הרסק עם התמרהינדי, מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים היטב עד שנמס ומוסיפים לבצל המטוגן ומערבבים קלות.
במרכז מוסיפים את פרוסות החצילים הזהובות, מסדרים יפה מעל את הבמיה המטוגנת, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש הכי נמוכה, מכסים ומבשלים כ־25-20 דקות.
לטעמי הכי מתאים עם אורז עם אטריות דקיקות, אבל גם פירה מוצלח מאוד יחד.