מלבי על מים ללא חלב, קליל ומרענן בהגשה פשוטה עם אינסוף אפשרויות.
2 צפייה בגלריה
מלבי על בסיס מים
מלבי על בסיס מים
מלבי על בסיס מים
(צילום פרטי)
הרבה זמן חיפשתי את המלבי הזה, והתברר שהוא נמצא אצל תמי ברזני, חברה ובשלנית נהדרת שעדיין מכינה ומשמרת מתכוני גורמה מסורתיים, אוכל של פעם ברמה עילית מעודנת.
קראו גם:
ברזני היא בת למשפחה של מסעדנים ירושלמים ממסעדת פילדלפיה המפורסמת, שהיתה מוקד עלייה לרגל ברחוב סלאח א־דין בעיר העתיקה. לברזני ידע עצום בעיקר במטבח הים־תיכוני אורפלי, חלאבי וכורדי. היא זו שהזכירה לי את המלבי הנהדר הזה ואת השם המסורתי שלו - 'אטלייה'.
ברזני מכינה אותו בנוסח המסורתי: קוביות קטנות, שקופות מעט, עטופות בסירופ מי ורדים, והכל מקושט בשקדים ופיסטוקים.
2 צפייה בגלריה
מלבי על בסיס מים
מלבי על בסיס מים
מלבי על בסיס מים
(צילום פרטי)
בגלל תמי נזכרתי בביקור שלי באורפה. שם נתקלתי באיש מבוגר מתחת לעץ בשדרה עם עגלה. מייד ניגשתי לברר מה הוא מוכר. זה היה מלבי מהמאה שעברה - מנות קטנות בצלחות אלומיניום מונחות על בלוק קרח. בעזרת מקצוע נגרים הוא ייצר שבבי קרח והוסיף מעל כל מנה סירופ אדום־ורוד עם מי ורדים. התוצאה: קינוח מדהים ומקסים במיוחד לימי הקיץ.

מלבי על בסיס מים

החומרים:
5 כוסות מים
4 שקיות סוכר וניל
כוס קורנפלור
3/4 כוס סוכר
לקישוט:
חצאי שקדים מולבנים
פיסטוק חלבי
פירות העונה
סירופ:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
כפית מיץ מלימון טרי
2 כפות מי זהר או ורדים (בסוף)
ההכנה:
בסיר קטן ועמוק מעבירים את כל החומרים ומבשלים על אש בינונית תוך כדי בחישה מתמדת ובעדינות על סף רתיחה.
מנמיכים אש וממשיכים כעשר דקות.
התערובת מקבלת ברק ונוצרות בועות קטנות. מערבבים עוד כשתי דקות ומעבירים לתבנית פיירקס.
טיפ חשוב של תמי: להעביר ללא מגע ידיים, ישירות לתבנית בלי לגעת, בכף פשוט להשטיח תוך כדי נענוע התבנית, מצננים לחלוטין ורק אז מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־24 שעות.
בינתיים מכינים את הסירופ. מביאים לרתיחה את כל החומרים, את מי הוורדים מוסיפים בסוף, ממשיכים אחרי הרתיחה עוד 20 דקות עד שמצטמצם, מוסיפים את מי הזהר או הוורדים תוך כדי ערבוב. מצננים ושומרים במקרר.
ההגשה:
מסירים את הניילון, מרטיבים בעדינות במעט מים, מרגישים שהמלבי נפרד מהתבנית וחותכים לקוביות קטנות.
בקערת הגשה יפה יוצקים מעט מהסירופ, מגלישים את קוביות המלבי ויוצקים מעל את הסירופ.
מפזרים חצאי שקדים מולבנים ופיסטוקים.
אפשר גם: להוסיף פירות מכל מיני סוגים. תותי עץ שהם עכשיו בשיא העונה, מלון מאוד מתאים וגם ליצ'י. אפשר לתבל בעלי נענע או מנטה או לואיזה. מאוד מומלץ להוסיף קרח גרוס.