בימים טרופים אלו, בהם הכל משתנה סביבנו כל הזמן, כדאי לייצר מאגר של מתכונים פשוטים, מהירים וטעימים, שיכולים להישמר ושכיף לאכול אותם גם ללא חימום, כך סתם מהמקרר.
אז הכנתי לכם מתכון כזה, שמתבסס על אחד ממלכי הסתיו והחורף: השומר.
השומר הוא צמח מקומי, רב שנתי, ממשפחת הסוככיים.
קראו גם:
ברפואה העממית הוא נחשב כמשפר בעיות עיכול, דלקתיות, בעיות קוסמטיות ואפילו מסייע בייצור חלב אם.
החלקים הנאכלים בו הם הזרעים, העלים, הגבעולים, ובמיוחד הגבעול המעובה (אליו מתייחסים בטעות כפקעת).
השומר עשיר בוויטמינים ומינרלים התומכים במערכות שונות וביניהן מערכת החיסון.
תוספת של לימון טרי מוסיפה עוד מנה של ויטמין סי שמחזק פעולה זו.
אז מה יצא?
שומר בלימונענע
מה צריך?
3-4 שורשי שומר חתוכים גס
חופן עלי נענע מיובשים
מלח
שמן זית
מיץ לימון
מה עושים?
מערבבים יחד את השומר עם מלח, שמן זית ונענע.
אופים כ-30-40 דקות ב-180 מעלות, או עד שמתחיל מעט להשחים.
מוציאים מהתנור.
מתבלים בשפע לימון.
אוכלים מיד, או שומרים בקירור ואוכלים קר, לבד, או כתוספת לסלט עלים.
בתיאבון! ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק