קציצות קיפוד עם מראה ייחודי הן מנה שילדים יאהבו (ולא רק הם). מדובר בקציצות בשר עם אורז עשירות ב'ירוקים', בקיצור - אין צורך בתוספת, הכל על צלחת אחת.
2 צפייה בגלריה
קציצות קיפוד
קציצות קיפוד
קציצות קיפוד
(צילום: ריאן)
המתכון נראה מורכב, אבל עם חשק ומרץ מקסימום שעה אחת של עבודה - ויש לכם ארוחה משפחתית מושלמת.
בזמן שהסיר על האש אני אוהב להכין 'צלחת ירוקים', עם פטרוזיליה, כוסברה, עלי חסה, נענע, צנוניות קטנות וגם ריחן (או בזיליקום). זו צלחת שפותחת ומשביחה את התיאבון.

קציצות קיפוד

החומרים:
חצי קילו בשר טחון
2 בצלים יבשים, מגוררים וסחוטים
3 שיני שום כתושות
2 כוסות אורז - עדיף בסמטי
כ־3 כוסות של ירק קצוץ:
כחבילת כוסברה
כחבילת פטרוזיליה
חצי חבילת נענע
מעט טרגון (לא חובה, כמה ענפים, רק העלים)
מעט שמיר
כפית פלפל שחור
מלח
רבע כפית צ'ילי גרוס (לא חובה)

2 צפייה בגלריה
קציצות קיפוד. ארוחה משפחתית מושלמת
קציצות קיפוד. ארוחה משפחתית מושלמת
קציצות קיפוד. ארוחה משפחתית מושלמת
(צילום: ריאן)

החומרים לרוטב:
7-5 תפוחי אדמה קטנים, קלופים וחצויים לאורך
2 כרשות, רק החלק הלבן, פרוס דק לעיגולים
2 בצלים יבשים, חצוים ופרוסים
3 שיני שום פרוסות
מיץ מלימון
ליטר וחצי ציר עוף (או מים רותחים)
כפית כורכום
פלפל שחור גרוס
מלח
כשליש כוס שמן
גרגירי רימון לקישוט
ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הקציצות עד לקבלת תערובת אחידה, יוצרים כדורים מהודקים היטב ובגודל אחיד, מניחים בצד.
בסיר שטוח או במחבת עם עומק מטגנים בצל וכרשה עד שקוף.
קראו גם:
מוסיפים את השום והפלפל החריף, מוסיפים תבלינים ומטגנים יחד כמה דקות.
מוסיפים את הציר או את המים הרותחים, מסדרים בתחתית את חצאי תפוחי האדמה, מוסיפים את מיץ הלימון.
מסדרים מעל את הקציצות יפה ובזהירות שכבה יפה, הקציצות אחת ליד השנייה אך לא צמודות מדי.
מביאים לרתיחה עדינה כ־12 דקות, מנמיכים לאש הכי נמוכה, סוגרים עם מכסה וממשיכים עוד כ־24 דקות.
במידה שחסר נוזל מוסיפים בזהירות עד למחצית גובה הקציצות (זה לא מרק).
חשוב לא לערבב ולא להפוך.
בהגשה מקשטים עם גרגירי הרימון.